2011. július 30., szombat

elektromos cigaretta készlet bontatlan - Jelenlegi ára: 1 Ft


a csomag tartalmazza : 1 db szipka 2 db akkumlátor 1db töltő 5 db patron
Az elektromos cigarettáról
Az elektromos cigaretta képes helyettesíteni a hagyományos cigarettát. Annyiban tér el attól, hogy a használata során nem képződik kátrány, káros égéstermék, és a további közel 500 féle az emberi szervezetre káros kémiai összetevő sem (amelyek egyébként a hagyományos cigaretta által előidézett légzőszervi és szív-, érrendszeri, valamint daganatos megbetegedéseket okozzák.
Tartalmazhat viszont nikotint, ami addiktív, ezért javasoljuk, hogy teljesen szokj le a dohányzásról!
Az elektromos cigaretta előnyei
A dohányosok többsége azért dohányzik, mert élvezi a dohányzással együtt járó mozdulatokat, annak érzelmi, és fizikai hatásait. Az oxy gain e-cigaretta használatával megszabadulhatsz a hagyományos cigaretta fogyasztásával járó számos egészségügyi kockázattól, úgy, hogy közben nem kell lemondanod a dohányzás kínálta örömökről.
Az e-cigaretta használatának legfőbb előnyei:
alacsonyabb az egészségügyi kockázat,
a hagyományos dohányzást tiltó helyeken is használható (iroda, étterem, repülő… ),
a társadalmi kirekesztés elkerülése,
nem füstöl, nem ég, nem tűzveszélyes,
a passzív dohányzás kizárva,
a használatkor kiáramló pára szagtalan, így nem lesz büdös a ruha és haj,
jelentősen olcsóbb, mint a hagyományos dohányzás.
Megosztás |
Szerkezet
 
Az elektromos cigaretta látszólagos füstjét, melyet mikroelektronikai szabályozó technológia, és porlasztási eljárás generál, kátrány nélkül lélegezhetik be a használók. A füst tehát látszólagos, vagyis vízgőz (pára), és a használt patron típusától függően nikotin kerül a szervezetbe.
Az elektromos cigi-t használók tehát megakadályozzák, hogy tüdejükbe és szervezetükbe kátrány, és számos más veszélyes anyag jusson, és megkímélik a kellemetlen cigarettafüsttől a passzív dohányosokat is.
Az elektromos cigaretta működése
Az e-cigaretta belsejében a folyékony nikotint egy miniatűr, porlasztó pumpa egy porlasztó cellába nyomja. Az itt lévő alacsony sűrűségű nikotint 0, 5 µ m -1, 5 µ m ködszerű cseppekké porlasztja a magas frekvenciás, ultrahangos, vibrációs mezőben.
Ezután a füstköd cseppecskéket szétszórja a szíváskor keletkező légáramlat, végezetül pára keletkezik, amely a cigaretta füstjét utánozza. Mielőtt porlasztaná a folyadékot, fel kell melegíteni, hogy csökkentse annak felületi feszültségét oly mértékig, hogy a legkönnyebb legyen porlasztani.
Az OXY GAIN készülékek a hagyományos cigarettának nem csak a füstjét, hanem a füst hőmérsékletét (50°C- 60°C) is stimulálja, biztosítva ezzel a dohányosok már megszokott érzését.
Az elektromos cigaretta kifejlesztésében mikroelektronikai kontrol technológiát és különleges porlasztási metódusokat alkalmaztak, így kátrány és szén-monoxid bevitele nélkül is élvezhető.
Használat
Az elektromos cigaretta használat kicsit különbözik a normál cigizéstől. Inkább egyfajta inhalálásról van szó. Amikor beleszívsz a cigarettába, a következőkre kell figyelned:
Ne szívd a cigarettát gyorsan, lassú és hosszú szippantásokkal éred el azt a hatást (elegendő mennyiségű és hőmérsékletű „ füst” ) amit a megszokott, normál cigarettád nyújt.
Ne szívj túl kicsi slukkokat, és ne szívj bele túl sokszor a cigarettába rövid idő alatt. Ez negatív hatással lehet a cigaretta működésére.
Mindig lassan szívj a cigarettába (max 10-15 alkalommal „ rágyújtásonként” ), majd hagyd, hogy az atomizátor legalább 20-30 percet pihenjen. A készülékek túlzott használata hibás működéshez vezethet.
 
A készülékek üzembe helyezése előtt figyelmesen olvasd el a használati utasítást, melyben részletes információkat találsz az első lépésekről, a napi használatról, a patronok cseréjéről, valamint a karbantartásról.
A patron
A patron nikotin folyadékot tartalmaz. Dohányzás közben a nikotin 7-9 másodperc alatt a vérbe jut, amire a dohányos szervezete egy sor fiziológia reakcióval válaszol, mint például a boldogság érzet. Manapság, szakértők és sok klinikai tapasztalat szerint a „ nikotint helyettesítő terápia” biztos, és hatásos módja lehet a dohányzásról való leszokásnak.
Az OXY GAIN nikotin patron mentes az oly a káros anyagoktól, mint a kátrány és a szénmonoxid, a dohányzás ártalmai minimálisra csökkennek. Több egészségügyi és fogyasztóvédelmi szervezet (TUV, SGS) méreganyag tesztelése igazolta az OXY GAIN patronok biztonságosságát.
Nikotin tartalom szerint 4 fajta patron kapható:
HIGH - ERŐS        18 mg nikotin/1 ml e-liquid
MED - KÖZEPES    11 mg nikotin/1 ml e-liquid
LOW - GYENGE      6 mg nikotin/1 ml e-liquid
NON - ZÉRÓ          0 mg nikotin/e-liquid
A patronok erőssége kizárólag a nikotintartalmat jelzi. Mikor szívod az elektromos cigarettát, az atomizátor által felmelegített, nikotinnal kevert vízgőzt (látszólag füst) inhalálsz. Ennek a látszólagos füstnek a mennyisége határozza meg a használat során, a garatban érzékelhető erősséget.
A patronok különböző mértékű nikotin tartalma a dohányzásról való fokozatos leszokást is segítheti. A zéró nikotin tartalommal bíró patron használata akkor ajánlott, ha:
Már eljutottál a leszokási módszer 4. fázisához
Biorezonanciás leszoktató terápián vettél részt (e terápia után szigorúan tilos a nikotinbevitel, ugyanakkor egyeseknek még szüksége lehet a beidegződött mozdulatok gyakorlására. )
Már nincs szükséged a nikotinra, mégis szeretnél alkalmanként „ dohányozni”
A web áruházban, illetve az üzletekben vásárolni, kizárólag a 18. életévét már betöltött személyek tudnak.
A patron nikotin tartalmának helyes megválasztása
Az e-liquiddel feltöltött oxy gain e-cigaretta patronok, és az e-liquid a fent felsorolt nikotin tartalommal rendelhetők meg. Az, hogy neked melyik a jó, attól függ, hogy:
a cigaretta amit most szívsz milyen nikotin tartalmú?
hány szál cigarettát szívsz el naponta?
milyen típusú e-cigarettád van (vagyis milyen típusú patront használsz)?
alkalmanként ugyan annyit slukkolsz e az e-cigiből, mint a normál cigiből?
mekkorákat slukkolsz az e-cigiből?
A nikotin tartalom 1 gramm e-liquid nikotin tartalmára vonatkozik. Például a közepes erősségű e-liquid 11 mg nikotint tartalmaz grammonként. 1 gramm e-liquid ≈ 1 ml
Egy normál cigarettát kb. 10-12 slukk után nyomsz el. Ennek megfelelő (12 slukk) e-cigarettázás kb. 0, 055 ml e-liquid elfogyasztását jelenti.
Tegyük fel, hogy 12 slukkot szívsz az e-cigidből alkalmanként. Ha ez így van, akkor a nikotin bevitel az alábbiak szerint alakul attól függően, hogy a használt patron (e-liquid) milyen nikotin tartalommal bír:
ERŐS nikotin tartalom = 18mg/ml             18*0, 055= 0, 99mg nikotin /12slukk
KÖZEPES nikotin tartalom = 11mg/ml      11*0, 055= 0, 605mg nikotin /12slukk
GYENGE nikotin tartalom = 6mg/ml           6*0, 055= 0, 33mg nikotin /12slukk
ZÉRÓ nikotin tartalom = 0mg/ml                0mg nikotin /12slukk
 
A nikotin tartalom megválasztásához nincs pontos matematikai számítás. A fent felsoroltakon kívűl még azt is figyelembe kell venni, hogy teljesen átálltál e az elektromos cigarettára, vagy csak részben. Kezdéshez azt javasoljuk, hogy a lenti táblázat szerint válaszd ki a neked megfelelő nikotin erősséget, majd használat közben érezni fogod, hogy ez jó e neked, vagy változtatni szükséges.
Feltételezzük, hogy az e-cigarettát úgy használod, mint a normál cigit, vagyis annyi slukkot szívsz alkalmanként, mint a hagyományos cigiből. Ez esetben a következőt javasoljuk a nikotin tartalom kiválasztásához:
A cigarettájd nikotin tartalma
Javasolt patron
0 - 0, 1 mg
Zéró
0, 11 - 0, 5 mg
Gyenge (6mg nikotin)
0, 51 - 0, 99 mg
Közepes (11mg nikotin)
1 mg felett
Erős (18mg nikotin)
 
Hány db ciginek felel meg 1 e-cigaretta patron?
Az elektromos cigaretta gyártók eltérően nyilatkoznak arról, hogy egy db patron hány darab hagyományos cigaretta elszívásának felel meg. Sajnos nem adható egyértelmű válasz a kérdésre, mivel számos tényező befolyásolja a különböző típusú patronok kapacitását.
Általánosságban elmondható azonban, hogy 1 ml e-liquid felhasználása kb. 200 - 250 slukkra elegendő, ami 20 - 25 szál hagyományos cigarettának felel meg.
A különböző típusú patronok tartályának e-liquid kapacitását megtalálja a patronok leírásánál.
Amit figyelembe kell venni:
a kérdéses patron típusa, a tartály űrtartalma
a gyárilag töltött patronból kevés E-folyadék mindig elpárolog, mire a fogyasztóhoz jut.
minden ember más, a dohányosok dohányzási szokásai különbözőek. Van, aki egy hagyományos cigarettába 6-7-szer szív bele, mások 10-12 slukk után nyomják el a cigit.
nem megfelelő erősségű nikotin patron választása a vásárlásnál. Ha ugyanis alacsonyabb nikotin tartalmú patront használsz, mint a korábban fogyasztott hagyományos cigid, akkor erőssebben, és gyakrabban fogsz beleszívni az elektromos cigarettádba, így a patronban lévő E-folyadék is gyorsabban kifogy.
nagyon fontos tudni, hogy a patronok E-folyadék tartalmának 1/3 része nem kerül felhasználásra. Képzeletben oszd fel a patrontartályt harmadokra. Csupán a felső két harmad folyadék tartalma hasznos, az atomizátor (porlasztó) számára csak ez a biztonságos hogy soha ne legyen száraz. Az atomizátortól legtávolabb eső harmadban lévő folyadékot lehetőleg soha ne használd fel.
számolni kell azzal is, hogy minden folyadék párolog, így a nikotin patronoknak van egy természetes kiszáradási tényezője is. Ez függ a patron felbontása óta eltelt időtől, a tárolási hőmérséklettől, és a környezeti klímától (ahol használod az elektromos cigarettát). Lehetőleg a megkezdett patron 2 héten belül használd fel!
A legjobb élmény és egyben a legkifizetődőbb megoldás, ha a gyári patronjaidat utántöltöd az e-liquid utántöltő folyadékkal.
A patron utántöltése
Amikor a patron ízét már nem érzed elég intenzívnek, vagy az elektromos cigaretta szívásakor nem, vagy nem a megszokott mennyiségben képződik pára (látszólag füst) a patront újra lehet tölteni a speciális e-liquid folyadékkal.
TIPP
Győződj meg az akkumulátor töltöttségéről, mert lehet hogy a páraképződés elégtelensége a nem megfelelően töltött akkumulátor miatt van.
Hogyan kell használni az e-liquid folyadékot?
A zárókupakot (ha van az adott patron típusnál), majd a patronsapkát levéve az e-folyadék tartályból csepegtess pár csepp e-liquid folyadékot a patron tartályban lévő vattára.
Tartsd a patront függőleges helyzetben (tartály rész felfelé néz), hagyd, hogy a vatta kicsit magába szívja a folyadékot (várj kb. 1-2 percet, addig végezd el a műveletet a többi feltöltésre váró patronnal is), majd csepegtess további 1-2 csepp e-liquid folyadékot a tartályban lévő vattára.
A legjobb megoldás, ha egy fecskendő és injekciós tű segítségével végzed a műveletet. Fecskendezz e-liquid folyadékot közvetlenül a tartályba. (óvatosan szúrd a tűt a vattába, majd lassan fecskendezz e-liquid folyadékot a tartályba).
Az egyes patron típusokra vonatkozó részletes utántöltési leírást megtalálod az adott patron típus leírásánál.   patronok vásárlása
Meddig használható egy patron?
A patron és a szipka részek addig tartanak, míg tönkre nem mennek. Mikor megy tönkre?
Ha a patron már nem illeszkedik szorosan az atomizátorra.
Ha a vattapárna összetömörödik, és már nem szívja fel a folyadékot.
Ha a vattapárna kilazul és kiesik a patrontartályból.
Ezek bármelyike megtörténhet, azonban a patront nem higiénikus a végsőkig használni. Biztosan nem szívnád ugyanazt a cigarettavéget hetekig, még ha lehetőséged lenne is rá. Ha rendszeresen használod az elektromos cigarettádat, egy patront ne használj 1 hétnél tovább!


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-08-05 17:11
. elektromos cigaretta készlet bontatlan - Jelenlegi ára: 1 Ft